Новини
На 1 февруари 2020 година започва кампанията на Общинска администрация - Никопол „ Да почистим пролетно нашия град“
29.01.2020

П  О  К  А  Н  А 


На 1  февруари 2020 година  започва кампанията на Общинска администрация  - Никопол „ Да почистим пролетно  нашия град“

 

Кампанията  на Общинска администрация  за  пролетното  почистване на Никопол  ще започне на 1 февруари  2020 г. и  ще продължи до 30 април 2020 г. под мотото  „ Да почистим пролетно  нашия град“.

 

Старт на кампанията  -  1 февруари /събота/ 2020 г., от   9.30 часа ,  пред паметника на Победата  в  кв. „Руски паметник“,  с  дейности по почистване на района около паметника.

 

Тази година кампанията ще протече на два етапа:

Първи етап:  от  01.02.2020 г. до  15.04.2020 г. -   „Привлекателни и уютни места за отдих и туризъм”.

През първия етап ще бъдат почистени  прилежащите територии  към:  исторически и културни паметници  - гордостта на Никопол, жилищни сгради и еднофамилни къщи,  дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки и междублокови пространства.

Втори етап:  от 16.04.2020 г. – 30.04.2018 г. „ Да пазим природата , за по-чист и  привлекателен град”.

През втория  етап на кампанията ще се изпълнят дейности по озеленяване на: територии около паметници,  училищни дворове, детски заведения, затревяване на свободни общински места, засаждане на  дървета, нискостеблени храсти и цветя в градинки и паркове, възстановяване на пейки  и боядисване на същите; почистване на ел. табла от агитационни материали.

Ще бъдат почистени териториите около: пристанището,  крайбрежната зона за отдих , затревяване на свободни площи, засаждане на дървета, нискостеблена растителност, цветя.

За кампанията по пролетното почистване ще бъдат  осигурени  чували , ръкавици,  метли, лопати , контейнери и коли за извозване на  отпадъците.

 

 

Каним всички  граждани да се присъединят към инициативата!

 

Важно е да знаем!

Да не изхвърляме отпадъците, събрани от почистването на тавани, мазета, общи части на сгради в контейнерите за битови отпадъци и разделно събиране на отпадъци от опаковки.

Събраните от почистването отпадъци се поставят в чували до контейнери за битов отпадък.

Да не изхвърляме строителни отпадъци от ремонтни дейности или строителни площадки в контейнери за битови отпадъци и разделно събиране на отпадъци от опаковки.

Да не изхвърляме опасни отпадъци в контейнери за битови отпадъци и разделно събиране на отпадъци от опаковки.

Да не изхвърляме излязло от употреба електрическо и електронно оборудване в контейнери за битови отпадъци и разделно събиране на отпадъци от опаковки.

Да не кастрим, режем, премахваме клони на дървета и храсти без разрешително от Общинска  администрация.